Over Kirsten

Kirsten den Boef - Kirstenfotografeert.nlIk ben Kirsten den Boef, fotografe in hart en nieren. In 2004 heb ik samen met mijn man Edo de drukke Randstad verruild voor het rustige Elst in de Overbetuwe. Hier wonen wij met onze drie kinderen en onze Duitse Dog Lexi. In mijn vrije tijd ben ik altijd op zoek naar avontuur, of het nou gaat om reizen, sporten of koken. Maar mijn grootste hobby blijft natuurlijk fotograferen!

Mijn liefde voor fotografie is ontstaan toen ik vier jaar oud was, en ik de spiegelreflexcamera van mijn vader mocht uitproberen. Ik was gelijk verkocht! Pas na de komst van mijn kinderen realiseerde ik mij dat ik van mijn hobby ook mijn beroep kon maken. Ik zei mijn baan op en stortte me full-time op de fotografie; een betere keuze had ik niet kunnen maken! In het begin richtte ik mij vooral op bruidsreportages voor vrienden, familie en kennissen.
Na een tijdje kwamen hier steeds meer soorten reportages bij, zoals uitvaartreportages, vastgoedfotografie, portretten en fotografie voor diverse kranten zoals de Gelderlander en de Betuwe maar ook voor bijvoorbeeld Gemeente Overbetuwe. Uiteindelijk is Kirsten Fotografeert ontstaan zoals je het nu op de website aantreft.

Dat ik mijn grootste passie iedere dag mag uitvoeren en daarmee iets voor anderen kan betekenen is voor mij een voorrecht. Ik vind het bijzonder om te beseffen dat ik de omgeving vaak net anders zie dan anderen. Door middel van foto’s kan ik de mensen als het ware mee laten kijken door mijn ogen.
Fotografie is naast het delen van perspectieven ook een manier om mooie herinneringen vast te houden. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel een mooie herinnering voor iemand kan betekenen, en ik gun het mensen dan ook om dit te mogen ervaren door een foto die ik heb gemaakt. Vaak zien mensen zelf ook niet hoe bijzonder ze zelf zijn en ik vind het heel mooi als ze dan door mijn foto ook zichzelf mooier vinden of in ieder geval blij zijn met zichzelf op de foto.

MetKirsten den Boef - kirstenfotografeert.nl iedere nieuwe opdracht ben ik enorm gemotiveerd om de mooiste foto te maken. Ik neem dan ook de tijd voor iedere opdracht en ben nooit zomaar tevreden. Voordat ik begin met fotograferen bekijk ik de situatie en de mensen die ik wil vastleggen. Ik vind het belangrijk om me te kunnen verplaatsen in de persoon die ik fotografeer, en probeer daarom in korte tijd deze persoon te leren kennen.

Een geslaagde foto is namelijk een gezamenlijk product van mij als fotograaf en een ander. Samen komen we tot het beste resultaat!

Wie weet mag ik binnenkort ook fotograferen voor jou!