Uitvaartfotografie

Het vastleggen van een uitvaart in een fotoreportage wordt de laatste jaren steeds gebruikelijker. Een uitvaart is een emotionele en vaak ook drukke dag. Vaak gebeurt er zo veel op een begrafenis of crematie en is het verdriet om het verlies van een dierbare zo intens, dat er toch een hoop langs je heen gaat. Het vastleggen van een uitvaart op foto’s is een fijne manier om op een later tijdstip terug te denken aan deze dag en te reflecteren op wat er allemaal is gebeurd. Een kerk vol familie, vrienden en kennissen, de mooie bloemstukken, het medeleven van iedereen, maar ook de leuke momenten op zo een dag. Want vaak wordt er ook gelachen op een uitvaart, wanneer mooie herinneringen worden opgehaald. Dit zijn momenten die ik op een uitvaart fotografeer.

Een fotoreportage van een uitvaart geeft je bovendien rust op de dag zelf, omdat je weet dat je alles later nog een keer terug kunt zien. Ook voor jonge nabestaanden, die zich later misschien niets meer kunnen herinneren van deze dag, kan het een fijne manier zijn om met behulp van foto’s deze da nog een keer te kunnen herbeleven.

Professionele foto’s van een uitvaart

Zelf foto’s maken van de uitvaart of foto’s laten maken door vrienden of familie wordt vaak ongepast of moeilijk gevonden. Wanneer een fotograaf of fotografe dit overneemt geeft dit veel meer rust. Dat begrijp ik heel goed, en vanuit die gedachte ga ik te werk als ik een fotoreportage van een uitvaart maak. Natuurlijk ga ik zeer discreet te werk en bepalen nabestaanden zelf wat wel en niet gefotografeerd mag worden. Om iedereen voldoende privacy te bieden werk ik vanaf een afstand met een telelens, waardoor ik vooral als een soort schaduw op de achtergrond aanwezig ben.

Omwille van de privacy van mijn cliënten plaats ik de foto’s waarop mensen zeer herkenbaar zijn afgebeeld en waarop veel emotie zichtbaar is niet op mijn website. De uitgebreide portfolio van uitvaart reportages kan bij mij thuis worden bekeken.

Krijg hier alvast een eerste indruk van de foto’s die ik op uitvaarten heb genomen.